Top

Blog de diseño gráfico y publicidad

11 comentarios

 • bel dice:

  Hola, em sembla que us heu equivocat en l’ordre en què heu penjat les imatges. Sembla que les primeres que veiem són les versions retocades i les segones les originals.

 • Jordi Soro (Guepmascle) dice:

  no no, bel, a les dues primeres imatges el error de escala va en contra de Montilla perquè ho han fet així, si llegueixes el text ho entendràs.

 • 20g32 dice:

  En el primer caso os puedo dar la razón…
  en el segundo y el tercero me genera una duda… no vemos el punto de fuga del gráfico… vosotros pensáis que es el margen… pero quizás para ellos solo es un zoom del final de la gráfica… no??

 • Jordi Soro (Guepmascle) dice:

  si, seguro que es eso 20g32, de eso no tengo ninguna duda, pero eso no es un gráfico correcto ni que intente mostrar una verdad, sino manipularla a su antojo, bueno, en este caso, al antojo del adversario.

 • Pingback: El cambio ¿real?

 • manel dice:

  el único cambio “real” que veremos en este país será Felipe x Juan Carlos, el resto… más de lo mismo, y el otro, también.

 • SoYo dice:

  Tiene coña el de las líneas de metro, en las que en su gráfico original parece que “cede” vías a CIU jajaja!

 • Andreu dice:

  Hola! Estic completament d’acord que cal mirar sempre amb molta atenció els gràfics, perquè fàcilment ens enreden. Però jo també insistiria amb el que diu en 20g32. No opino sobre si són bons gràfics o no de cara al propòsit electoral, però els gràfics 2 i 3 potser no diuen tota la veritat, però no diuen cap mentida. No hi ha la informació d’on comencen a comptar, i per tant no podem saber si els segments són proporcionals o no.

 • Jordi Soro (Guepmascle) dice:

  Andreu, com ja he comentat, no dubto que els gràfics començem abans que la pàgina i segur que si li volem buscar un punt d’inici on son correctes, el trobarem sense cap problema, el cas no es aquest, el cas es que un gràfic ha de ser una eina per representar gràficament unes dades, i que aquest sigui facilment interpretable pel lector, i amb gràfics que no començen desde 0 o ho fan fora de la pàgina, això no s’aconsegueix, a més a més que com ja s’ha comentat més d’un cop en aquest i altres blogs de disseny, els gràfics que no començen des de 0 son un engany ja que distorsionen la realitat.

 • Toni Bernardino dice:

  El problema és que partim de la base que ens volen enredar. Haurien de fer campanyes per netejar la seva imatge i no per enredar-se en guerres tipus Coca-Cola vs Pepsi… Per molt que intentem justificar que no sabem on és el punt 0 de les gràfiques, el subconscient ens està dient que hi ha engany. I no tothom reflexiona tant com es pot fer en aquest blog… Tots sabem que la majoria es queda en el primer impacte…

 • 20g32 dice:

  Tothom sap que es molt millor la pepsi! 😀

Escribir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *